+- +-

Todays Birthdays

Top Topics

Views Replies
3 Woorden Verhaal 166003 5257
mijn dagboekje voor de operatie 61526 1285
How's life? bij José na GBP 7-4-08 42612 930
wat gaan jullie doen vandaag? 37513 833
zomaar even ......mamasan 26855 581
sleeve 27041 540
gewichten lijst karin 27687 477
Gewichtslijst van Marian 26297 446
Gewichtslijst José 22186 439
het voor en na van mijn operatie..... 27251 388
mijn gewicht 17242 343
Het weerpraatje... 19696 340
Gewichtlijst van Jol@nda 18384 321
baby nieuws! 16366 295
eet dagboek van af11-3-2008 18007 292
Wat eten we vandaag? 23954 259
stress 15618 248
25 febr mijn been operatie 13 april mijn bwc 15 feb borsten 21064 232
Gewichtlijstje van Anita 16190 229
Het leventje van Gerojo 21958 229

Recent Members ezBlock

Pierre
karin21
Ralph
Janneke90
Brandon
Miguel
Doll
Leon
Hanna
Michael89
Emma
Antje
Isabelle
Willie
James
David
Sarahc
Thomas
Allis
Rommy

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Feestdagen en ontspanning / Senioren waken juist in de zomer over de buurt
« Last post by Martin on July 19, 2018, 03:03:03 PM »
Senioren waken juist in de zomer over de buurt

Senioren spelen een grote rol in het veilig houden van de eigen wijk. Negen van de tien senioren houden bewust een oogje in het zeil. Zeker nu in de zomerperiode omdat zij dan vaker thuis zijn. Senioren trekken er veelal buiten de schoolvakanties op uit. Dit blijkt uit het  jaarlijkse veiligheidsonderzoek van KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Bijna de helft van de senioren heeft wel eens melding gedaan bij de politie. Inbraak wordt het meest gemeld. Juist in de zomerperiode is de kans op inbraak groter en dragen senioren extra bij aan bescherming van wijken door hun aanwezigheid.

 Waakzaam

Nederlandse senioren zijn waakzaam in hun eigen woonomgeving en dragen graag bij aan de veiligheid van hun eigen wijk. 45% speelt een rol in het veilig houden van de wijk. In de zomerperiode zijn zij vaak niet met vakantie waardoor zij extra waakzaam kunnen zijn. Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: “Juist die alertheid is belangrijk. Vooral in de vakantieperiode, wanneer wijken toch leger zijn. Vaak denken we dat we alles goed en veilig geregeld hebben, maar extra opletten kan echt geen kwaad. Senioren kunnen daar een grote rol in spelen, en doen dat vaak ook al”. Uit het onderzoek van KBO-PCOB blijkt dat een kwart van de senioren NL-alert geïnstalleerd heeft op zijn of haar mobiele telefoon, drie op de tien gebruiken Burgernet en twee op de tien zijn aangesloten op een Buurt WhatsApp-groep. Alhoewel 15% van de senioren zich in eigen huis of omgeving wel eens echt onveilig heeft gevoeld, geven senioren voor de veiligheid van de eigen buurt een rapportcijfer van 8,1.

Gratis veiligheidsadvies

Om in te spelen op veiligheid in en om huis en de wijk, gaan vrijwillige veiligheidsadviseurs van KBO-PCOB langs bij senioren. Deze adviseurs bekijken hoe veilig of onveilig de woning is. Zij wijzen vervolgens op te nemen maatregelen met betrekking tot inbraak-, brand- en valpreventie en geven ook advies over samen veilig in de wijk. Juist ook in de vakantieperiodes. Vakantie is vooral een tijd van ontspanning en plezier, maar het blijft belangrijk om veiligheid mee te nemen in de vakantieplannen. Een goede voorbereiding kan het positieve vakantiegevoel versterken, want met een gerust gevoel op vakantie is wel zo prettig. Weet u wat u zoal zelf kunt doen? En samen met uw buren? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet:

·       Haal waardevolle spullen uit het zicht, denk aan laptop of groot beeldscherm.

·       Informeer buren dat u op vakantie bent en hoe ze u kunnen bereiken als dat nodig is.

·       Vraag buren bij een verdachte situatie rondom uw huis meteen 112 te bellen.

·       Vraag buren om de post weg te halen en de planten water te geven.

·       Zorg voor verlichting met een tijdschakelaar, ook als u weg bent.

·       Zorg dat uw huis er bewoond uitziet, bijvoorbeeld door kopjes en krant op tafel te lagen liggen.

·       Zorg ervoor dat deuren en ramen op slot zijn. Ook als u niet op vakantie bent, maar bijvoorbeeld een dagje weg. Denk ook aan uw achterdeur en          schuur.

Een vaste routine in dit soort maatregelen helpt het hele jaar door en is niet alleen van belang tijdens de vakantieperiodes.

Source: Senioren waken juist in de zomer over de buurt
2
Nieuws over afvallen, dieet en gezondheid / Aankomst nieuwe grasmat Johan Cruijff ArenA
« Last post by Martin on July 18, 2018, 01:10:18 PM »
Aankomst nieuwe grasmat Johan Cruijff ArenA

Amsterdam, 18 juli 2018 - Met de aankomst van de nieuwe grasmat is het voetbalseizoen voor de Johan Cruijff ArenA al gestart. Het vervoeren en leggen van de speciaal gekweekte hybride grasmat is een mega operatie. De graszoden worden vanaf de graskweker in rollen van zo’n 11 meter lang en ongeveer 1800 kg in gewicht naar Amsterdam vervoerd. Daar staat een team van grasspecialisten klaar om de mat te leggen en verzorgen. Via www.kijkenhoehetgrasgroeit.nl is dit jaar live het leggen van de grasmat te volgen.

De grasmat in de ArenA wordt één keer per jaar vervangen. Gedurende het voetbalseizoen onderhoudt een speciaal grasteam de mat dagelijks waarbij zij zorgen voor de voeding, water, belichting, beluchten, maaien en schadeherstel van het gras.

De Johan Cruijff ArenA heeft een high tech grasmat waarmee de gezondheid en kwaliteit van het veld nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het high tech meet- en monitoringsysteem brengt met behulp van sensoren 24 uur per dag de conditie van de grasmat in beeld en legt deze gegevens vast. Zo wordt bijvoorbeeld bepaald of de mat meer of minder water nodig heeft en waar de grasmatverlichting aan moet. Er is bij buitenlandse clubs veel interesse voor het slimme systeem van de ArenA.

De ArenA grasmat

 -De grasmat 105 meter lang, 68 meter breed en heeft een dikte van 4 cm;

 -Om al het gras te maaien, moet de grasmaaier zo’n 7 kilometer afleggen;

 -De grasmat ligt op 10,5 meter hoogte;

 -Er is 10 liter belijningsverf nodig om het veld te belijnen;

 -De ArenA heeft sinds seizoen 2016-2017 een hybride grasmat (een mix van 90% echt gras en een beetje kunstgras). Door kunstgrassprieten toe te voegen aan het echte gras is de mat extra sterk en dat zorgt voor meer stabiliteit, grip, minder schade en sneller herstel. Ook is de grasmat vlakker; -De hybride grasmat wordt volgens een eigen ArenA protocol opgekweekt bij een speciale graskweker in Limburg. Deze topkweker levert ook aan allerlei topstadions in het buitenland; -Bij het onderhoud van de grasmat komt heel wat kijken. Het gras wordt elke dag gemaaid. Om al het gras te maaien, moet de grasmaaier 7,5 kilometer afleggen. In de zomer wordt het gras voor een wedstrijd gemaaid op 2,3 centimeter, in de winter op 2,5 tot 2,7 centimeter. Dat gebeurt omdat het gras in de winter wat slapper is en minder snel herstelt;

 -Direct voor en na een wedstrijd krijgt de grasmat extra aandacht. Dan wordt de grasmat gelijk gemaaid en wordt de speelschade hersteld. Vervolgens worden de assimilatie lampen op het veld gezet zodat de grasmat gelijk weer kan doorgroeien;

 -Richting een wedstrijd let het grasteam onder anderen op de maaihoogte van de grasmat, de belijning van het veld en of het veld extra beregend moet worden; -De ArenA grasmat wordt onderhouden met een geavanceerde grasmaaier voorzien van een scanner die de gezondheid van de grasmat kan meten. Tijdens het maaien wordt het gras gescand en is precies te zien waar het gras gezonder of minder gezond is en waar eventuele speelschades zijn opgetreden;

 -De ArenA heeft een high tech grasmat waarmee de gezondheid en kwaliteit van het veld nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het high tech meet- en monitoringsysteem brengt 24 uur per dag de conditie van de grasmat in beeld en legt deze gegevens vast;

 -Onder het gras liggen 15 sensoren die de kwaliteit van de bodem waarop het gras moet groeien monitoren. Daarnaast wordt er met een weerstation op het veld en vier weerstations in het dak het groeiklimaat bijgehouden. Op het dak en op het weerstation op het veld leggen lichtsensoren vast te leggen of er voldoende licht op het gras komt. Zo weten we waar en hoeveel licht we moeten bijgeven; -het gemaaide gras wordt opgevangen en gaat naar een boer die er compost van maakt, zijn land ermee bemest en van het gras dat schapen eten, wordt ArenA-kaas gemaakt;

 -De ArenA onderzoekt of regenwater van het dak gebruikt kan worden om de grasmat te voeden;


 Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff ArenA speelt in de top league van internationale, multifunctionele stadions. Het is de thuisbasis van AFC Ajax en hét podium voor het Nederlands elftal, grote concerten, dance events en zakelijke bijeenkomsten. Johan Cruijff ArenA verwelkomt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers. In de Johan Cruijff ArenA draait het om publieksbeleving. Samen met partners biedt de Johan Cruijff ArenA service en faciliteiten op topniveau en werkt zij aan optimale fan experience in en rond het stadion.

 

Source: Aankomst nieuwe grasmat Johan Cruijff ArenA
3
Nieuws over afvallen, dieet en gezondheid / World Dog Show Amsterdam 2018 breekt records
« Last post by Martin on July 17, 2018, 06:03:02 PM »
World Dog Show Amsterdam 2018 breekt records

World Dog Show Amsterdam 2018 breekt records

Van 9 tot en met 12 augustus 2018 organiseert de Nederlandse Kennel Club ‘Raad van Beheer’ de World Dog Show 2018 onder het motto ‘Show the world your talent’. Een uniek evenement waarin vier dagen lang alles draait om houden van honden. Niet alleen worden er dan van over de hele wereld meer dan het onverwacht hoge aantal van 33.000 honden gepresenteerd en vertegenwoordigen zij (bijna) alle 350 hondenrassen, maar er zijn ook tal van andere activiteiten met en voor honden. Met meer dan 200 beursstands is er ook volop te shoppen!

Record inschrijvingen: meer dan 33.500

De vorige World Dog Shows in Europa trokken veel inschrijvingen. Parijs ruim 21.000, de show in Leipzig vorig jaar had er ruim 31.000. 

Afgelopen woensdag sloot de inschrijftermijn voor de World Dog Show 2018. De donderdag voorafgaand aan de World Dog Show is de Benelux Winner. De inschrijving daarvoor sloot al eind juni omdat het maximum aantal honden bereikt was.

Voor de World Dog Show samen met de Benelux Winner hebben zich maar liefst 33.500 honden ingeschreven. Een absoluut record!

Honden Welzijn Team controleert welzijn honden tijdens World Dog Show 

Omdat de gezondheid en het welzijn van honden heel belangrijk is, houdt het Honden Welzijn Team van de Raad van Beheer het welzijn van de honden tijdens de World Dog Show streng in de gaten. Het team doet dit in en om het RAI complex, het gebouw waar de World Dog Show gehouden wordt. Zij letten er onder andere op dat honden niet te lang in een bench zitten, niet te lang op een (trim)tafel moeten staan, kunnen beschikken over vers drinkwater en dat honden niet ruw behandeld worden. Ook is er nauwe samenwerking met de lokale politie Amsterdam. Constateert het team dat het welzijn van een hond mogelijk in het geding is, dan wordt er een melding gemaakt. Afhankelijk van de ernst worden er passende maatregelen genomen. Dit kan bijvoorbeeld een diskwalificatie van de hond betekenen voor het event. Prikbanden zijn wettelijk verboden, ook voor buitenlandse bezoekers. Ook daarop wordt gecontroleerd.

De Raad van Beheer en de WDS organisatie zijn zeer dankbaar voor de enorme support die ze hebben ontvangen vanuit de hele wereld voor de WDS2018. We zien jullie graag tijdens de World Dog Show in Amsterdam: show the world your talent!

Voor een overzicht van de statistieken inschrijvingen:

https://wds2018.com/statistics/

Source: World Dog Show Amsterdam 2018 breekt records
4
Nieuws over afvallen, dieet en gezondheid / NVM-mondhygiënisten steunt besluit ministerraad
« Last post by Martin on July 07, 2018, 02:03:02 AM »
NVM-mondhygiënisten steunt besluit ministerraad

Bekrachtiging besluit tot zelfstandige bevoegdheden voor mondhygiënisten

Utrecht, 6 juli 2018 – Aan het einde van de middag heeft de ministerraad ingestemd met het besluit van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) om mondhygiënisten vanaf 1 januari 2020 zelfstandige bevoegdheden te geven. NVM-mondhygiënisten steunt de inzet van het kabinet en de minister om het experiment te starten en mondhygiënisten voor een periode van vier jaar de bevoegdheid te verlenen op het gebied van het boren van eerste beginnende gaatjes, het maken van röntgenfoto’s en het toedienen van verdoving. Hiermee kan de mondhygiënist als leidende zorgprofessional in de preventieve mondzorg haar taken effectiever en efficiënter inzetten voor de patiënten.

“Elke mondzorgprofessional is expert op zijn eigen terrein, maar goede zorg komt door samenwerking met één gemeenschappelijk doel: een mondgezonde generatie. We zijn klaar voor het experiment!”, reageert Manon van Splunter-Schneider, voorzitter NVM-mondhygiënisten op het besluit.

Belang goede mondgezondheid
De afgelopen jaren is uit verschillende onderzoeken gebleken dat er grote zorgen zijn over de mondgezondheid bij mensen met een lage sociaal-economische status, jongeren en (kwetsbare) ouderen. De mondgezondheid is nauw verbonden met de algehele gezondheid en kan in slechte staat het begin zijn van bredere gezondheidsproblemen. Niet alleen is het noodzakelijk dat een slechte mondgezondheid verholpen wordt, maar ook dat deze voorkomen wordt. Een slechte mondgezondheid veroorzaakt namelijk extra zorgkosten als uiteindelijk toch moet worden overgegaan tot behandeling.

Ook inzet op preventie
Bij de inzet op een goede mondgezondheid is een preventieve inzet nodig, naast de traditionele curatieve inzet. De mondhygiënist is opgeleid om zich op deze preventieve mondzorg te richten. Door in een vroeg stadium al de juiste behandeling in te zetten, worden toekomstige problemen voor het gebit en de mond voorkomen en heeft een goede mondgezondheid ook een positief effect op de algehele gezondheid. De verlening van zelfstandige bevoegdheden helpt mondhygiënisten om de taak van de preventieve mondzorg nog beter op te pakken. Zo kunnen ze zich dus op de beste manier voor de mondgezondheid van de patiënt inzetten. Manon van Splunter-Schneider: “Het is goed dat we, in het belang van de patiënt, nu eindelijk het volledige deskundigheidsgebied kunnen inzetten waarvoor we zijn opgeleid.”

Samenwerking essentieel
Met de duidelijkheid die het kabinet door het bekrachtigen van de AMvB heeft gecreëerd, is het nu belangrijk dat in het belang van de patiënt de samenwerking tussen mondzorgprofessionals versterkt wordt. NVM-mondhygiënisten heeft te allen tijde ingezet op een goede samenwerking binnen de mondzorgketen en zal dit blijven doen. Het experiment biedt de verschillende zorgverleners binnen en buiten de mondzorg de mogelijkheid om op een efficiënte manier de grote problemen met de mondgezondheid van met name risicogroepen aan te pakken. 

Source: NVM-mondhygiënisten steunt besluit ministerraad
5
Feestdagen en ontspanning / Nederlanders zien op tegen vieze toiletten en files onderweg
« Last post by Martin on July 05, 2018, 06:33:01 PM »
Nederlanders zien op tegen vieze toiletten en files onderweg

Maar eenmaal op de bestemming gaan we offline ontspannen
Nationaal reisonderzoek – zomervakantie 2018
Aanstaande vrijdag is de start van de zomervakantie voor regio Zuid en dat betekent dat ruim 12 miljoen mensen de komende weken vertrekken naar hun zomerbestemming (bron: NBTC-NIPO). Hoewel twee derde van alle vakantiegangers al wekenlang voorpret heeft, levert de reis naar de vakantiebestemming de nodige irritaties op. Vieze toiletten, files en vertragingen zitten de reiziger het meest dwars. Opvallend is dat slechts weinigen zich zorgen maken over slecht bereik of een leegrakende batterij van tablet of smartphone. Ook op de plaats van bestemming lijken we ons niet te bekommeren om onze online bereikbaarheid. Slechts 2% vindt aanwezigheid van WiFi een onmisbaar element voor een geslaagde vakantie; met stip op 1 staat een mooie omgeving (45%). De zomervakantie betekent ultieme ontspanning: we letten niet zo op onze uitgaven, laten het sporten even voor wat het is en komen gemiddeld 1-3 kilo aan. Missen we dan helemaal niets? Jawel, ons eigen bed! Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het Nationaal Reisonderzoek 2018, een representatief onderzoek onder ruim 1300 Nederlanders uitgevoerd door Direct Research in opdracht van D-reizen.  
Vakantie = ontspanning én quality time
Ontspanning is veruit de belangrijkste reden om op zomervakantie te gaan. Jongeren en hoger opgeleiden geven ook aan nieuwe culturen en bestemmingen te willen ontdekken. De trend van ‘quality time’ met elkaar is vooral terug te zien als motivator voor jongeren en dertigers. Zij geven meer dan ouderen aan dat ‘tijd voor elkaar’ een belangrijke drijfveer voor vakantie is. Onmisbaar voor een geslaagde reis is een mooie omgeving, gevolgd door comfort op de accommodatie en strand of zwembad in de buurt. Vooral jongeren (21-30 jaar) hechten veel waarde aan een mooie omgeving. De aanwezigheid van WIFI is voor slechts 2% van de Nederlanders onmisbaar.
 
Voorbereiding: voorpret en vrouw des huizes pakt koffer in
Slechts 1 op de tien Nederlanders ervaart inpakstress voor de vakantie; we hebben ook niet of nauwelijks overal lijstjes in huis liggen. Twee derde heeft juist al wekenlang voorpret en een tiende checkt dagelijks het weer op de plaats van bestemming. Bij een kwart van de Nederlanders pakt de vrouw des huizes alle koffers in. De man des huizes doet dit slechts in 3% van alle gevallen voor het hele gezin.
Hobbelige reis
Nederlanders maken zich nauwelijks druk om slecht bereik of een ‘low battery’ smartphone. Het zijn de vieze toiletten, files, vertragingen en luidruchtige passagiers die ons reisplezier in de weg zitten. Jongeren vinden bovengemiddeld huilende baby’s in het vliegtuig en een gestreste partner een domper op de reisvreugde.

Na aankomst: netjes de koffer uitpakken
Bijna de helft van alle Nederlanders pakt meteen bij aankomst als allereerste de koffers uit en gaat alles netjes inrichten. 1 op de 3 verkent de omgeving en slechts 8% duikt meteen de zee of het zwembad in.

Eten, niet sporten, en… seksen
Niet sporten en veel eten. Dat staat op nummer 1 als ‘guilty pleasure’ tijdens de vakantie. Het blijft niet zonder gevolgen: 4 op de 10 Nederlanders zegt aan te komen tijdens de vakantie, vooral mannen. We maken ‘proost’ selfies en zijn niet zo nauwkeurig bezig met onze uitgaven. Wel maken we meer tijd voor elkaar: ruim de helft van de vakantievierders heeft evenveel (38%) of meer (18%) seks op vakantie dan thuis.

We missen bed & Bello
Tijdens de zomervakantie missen we ons eigen bed en ons huisdier het meest. Werk wordt het minst gemist, vooral onder middelbaar en hoger opgeleiden. Ook kunnen we prima af zonder de Nederlandse tv-zenders en het Hollandse weer.
 

Duurzaamheid wordt (even) vergeten
Duurzaamheid speelt geen grote rol tijdens de zomervakantie. Hooguit scheidt men het afval, en het zijn dan vooral de ouderen die dat doen. Meer dan de helft van alle vakantiegangers houdt geen rekening met duurzaamheid; opvallend is dat dit vooral geldt voor jongeren (67%).

ONDERZOEKSGEGEVENS

Top 3 Hoofdreden vakantie:

1)       Ontspanning (66%)
2)       Nieuwe culturen en bestemmingen (16%)
3)       Tijd voor elkaar (12%)

Onmisbaar op vakantie:

1)       Mooie omgeving (45%)
2)       Comfort accommodatie (16%)
3)       Aanwezigheid van zwembad (7%)
4)       Strand op loopafstand (7%)

Kofferinpakker:

1)       58% pakt eigen koffers in
2)       26% de vrouw des huizes
3)       3% de man des huizes
4)       13% niet van toepassing

Top 5 grootste ergernis op reis:

1)       Vieze toiletten (33%)
2)       Files (33%)
3)       Vertraging (27%)
4)       Luidruchtige passagiers (22%)
5)       Huilende baby’s in het vliegtuig (14%)

Eerste activiteit op bestemming:

1.       Op het gemak alle koffers uitpakken en alles netjes inrichten (45%)
2.       Omgeving verkennen (31%)
3.       Zwemkleding aan en hop het zwembad of de zee in (8%)

Grootste gemis:

1.       Eigen bed (33%)
2.       Huisdier (15%)
3.       Huis (11%)
4.       Partner/gezin/familie (7%)
5.       Vrienden (4%)

Kleinste gemis:

1)       Werk (32%)
2)       Nederlandse tv-zenders (18%)
3)       Hollandse weer (17%)
4)       Hollands eten (8%)
5)       Collega’s (7%)

De D-reizen Reisbarometer Zomer 2018 en een uitgebreidere versie van dit persbericht zijn als bijlage te downloaden bij dit bericht op www.perssupport.nl

Source: Nederlanders zien op tegen vieze toiletten en files onderweg
6
Nieuws over afvallen, dieet en gezondheid / Reflectie nodig over gebruik medische expertsystemen
« Last post by Martin on July 04, 2018, 11:03:01 PM »
Reflectie nodig over gebruik medische expertsystemen

Medische expertsystemen kunnen zich volgens sommige bedrijven ontwikkelen tot ‘digitale dokters’. Deze toepassingen van kunstmatige intelligentie hebben een zelflerend vermogen en kunnen op basis van grote hoeveelheden wetenschappelijke literatuur en patiëntgegevens tot behandelopties komen voor uiteenlopende aandoeningen. In theorie kan dat leiden tot betere zorg, maar in de praktijk hebben expertsystemen de beloftes nog niet waargemaakt.

De systemen blijken soms niet geschikt voor gebruik omdat patiëntengroepen in de praktijk veel gevarieerder zijn dan de afgebakende groepen waar de ontwikkelaars mee gewerkt hebben. Of de systemen passen niet goed in de organisatorische routine van een ziekenhuis waardoor artsen het gebruik ervan als een storende onderbreking van hun werk ervaren. Bij het testen van medische expertsystemen zou daarom niet alleen gekeken moeten worden naar de effectiviteit van het systeem zelf, maar ook naar de gevolgen voor arts en patiënt bij toepassing in de praktijk.

Het gebruik van medische expertsystemen roept ook ethische vragen op. Hoe is bijvoorbeeld vast te stellen of het systeem het best mogelijke advies geeft voor een individuele patiënt als de werking van het systeem niet transparant is? Welke doelen van zorg streeft het systeem na? Zo lang mogelijk leven, zo lang mogelijk mobiel blijven, zo min mogelijk lijden? Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) roept op tot reflectie over deze vraagstukken en pleit ervoor de lessen uit de praktijk daarin mee te nemen. Het signalement is te downloaden via www.ceg.nl

Over het Centrum voor Ethiek en Gezondheid

Het Centrum voor Ethiek en Gezondheid informeert over diverse ethische vraagstukken die worden opgeroepen door nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Het CEG is een samenwerkingsverband van de Raad voor Volkgezondheid en Samenleving (RVS) en de Gezondheidsraad. Voor meer informatie kijk op www.ceg.nl    

Source: Reflectie nodig over gebruik medische expertsystemen
7
Olive Oils from Spain lanceert de 'Olive Oil World Tour', een nieuwe, wereldwijde promotiestrategie in samenwerking met de Europese Unie

MADRID, July 2, 2018 /PRNewswire/ --

Een trilateraal Europees programma om olijfolie in de Europese Unie, Azië en de Verenigde Staten te promoten heeft een driejarig initiatief gelanceerd. De campagne is erop gericht, wereldwijd 3.800 miljoen keer gezien te worden. 'Let's Make a Tastier World' ('laten we de wereld smakelijker maken') is het motto dat reizigers uitnodigt om te genieten van Europese olijfolieproducten, de belangrijkste grondstof van het continent. 

Klik voor het multimedia nieuwsbericht op de volgende koppeling: https://www.multivu.com/players/uk/8358651-olive-oils-spain-world-tour/ [https://www.multivu.com/players/uk/8358651-olive-oils-spain-world-tour ]  

Olive Oils from Spain gaat geschiedenis schrijven met drie ambitieuze promotieprogramma's die gezamenlijk met de Europese Unie worden gefinancierd. De strategie van de campagnes is gericht op drie continenten (Europa, Azië en Amerika) en strekt zich uit over negen landen (Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, China, Japan, Taiwan en de Verenigde Staten). De enorme 'Olive Oil World Tour' bereikt naar schatting binnen de eerste 3 jaar 3.800 miljoen impactfactoren.


    - Volg de Olive Oil World Tour: http://www.oliveoilworldtour.eu


Vorig jaar was ongeveer 70% van de wereldwijd geconsumeerde olijfolie afkomstig uit Europese olijfgaarden, waarbij Europa meer dan 52% van de olie in de wereld consumeerde. In deze immense markt zijn olijfoliën goed voor meer dan 1,50% van het totale mondiale verbruik van plantaardige vetten. Daarnaast heeft het kwaliteiten die olijfolie een plaats op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed van de mensheid hebben bezorgd, is het een uniek voedingsproduct en een fundamentele pijler van het Mediterraanse diëet.

De Europese Unie en de Spanish Olive Oil Interprofessional (via hun merk Olive Oils from Spain) hebben hun inspanningen gebundeld om dit ambitieuze project te implementeren. Het doel is consumenten over de hele wereld producten aan te bieden, die symbool kunnen staan voor Europese uitmuntendheid. De reis van drie jaar begint vandaag op de Europese markt. De lancering van de eerste acties is gericht op klanten in Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland.

Over land, over zee en door de lucht  

De Olive Oil World Tour heeft een volledig marketingplan ontwikkeld om van reizigers en fijnproevers over de hele wereld fans van olijfolie te maken. Met dit doel voor ogen wordt materiaal gepubliceerd en uitgezonden via meerdere platforms, inclusief tijdschriften in vliegtuigen, geo-fencing, optimalisatie van invloedrijke personen en een strategie voor meerdere online kanalen, die bestaat uit eigen en verdiende mediadekking. Reizigers kunnen op de belangrijkste mondiale luchthavens, treinstations en zeehavens genieten van 'A Tastier World', de oliespeciaalhandel in de Olive Oil Lounge. Op deze locaties kunnen bezoekers bij displays met extra vierge olijfolieproducten hun zintuigen verwennen met proeverijen van dit unieke voedingsproduct.

http://www.oliveoilworldtour.eu

https://www.instagram.com/oliveoilworldtoureu

https://www.facebook.com/OliveOilWorldTourEU

(Photo: https://mma.prnewswire.com/media/713109/Olive_Oils_from_Spain.jpg )

CONTACT:  Ramon Arias, +34-915062860

Source: Olive Oils from Spain lanceert de 'Olive Oil World Tour', een nieuwe, wereldwijde promotiestrategie in samenwerking met de Europese Unie
8
Nieuws over afvallen, dieet en gezondheid / HEMA lanceert de ‘HEMA Foundation’
« Last post by Martin on June 29, 2018, 01:55:48 PM »
HEMA lanceert de ‘HEMA Foundation’

Amsterdam, 29 juni 2018. HEMA maakt vandaag bekend dat het de ‘HEMA Foundation’ gelanceerd heeft. Een onafhankelijke stichting opgericht door HEMA die zich hard maakt voor een meer inclusieve samenleving. Prinses Laurentien gaf als bestuurslid het startsein samen met Tjeerd Jegen, voorzitter van de foundation en CEO van HEMA. HEMA Foundation wil dat iedereen mee kan doen aan het dagelijkse leven en dat geen enkel talent onbenut blijft. Om dit te bereiken zet zij zich onder andere in voor laaggeletterdheid en het inzetten van design als instrument voor maatschappelijke vraagstukken.

 HEMA maakt het dagelijkse leven leuker en makkelijker voor iedereen. Met ruim 750 winkels in 8 landen staat HEMA midden in de samenleving. Op die gedachte bouwt de HEMA Foundation voort. Tjeerd Jegen legt uit: “Ik ben ervan overtuigd dat bedrijven een grotere rol moeten spelen in de samenleving dan de economische bijdrage die zij leveren. De HEMA Foundation wil op een structurele manier het verschil maken. Samen met stichtingen, het onderwijs, jonge designers, bedrijven en andere partners.” 

2,5 miljoen laaggeletterde Nederlanders
Goed kunnen lezen en schrijven heeft een positief effect op je arbeidskansen, gezondheid en sociale situatie. 2,5 miljoen Nederlanders hebben hier echter grote moeite mee. Laaggeletterdheid wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Daarom wil HEMA Foundation samen met partners een gezinsaanpak ontwikkelen om die vicieuze cirkel te doorbreken. Ook wil de foundation laaggeletterdheid bespreekbaar maken door de kracht van HEMA in te zetten, namelijk het bereiken van 90% van Nederlanders via haar winkels en communicatiemiddelen. Bijvoorbeeld door het organiseren van bewustwordingscampagnes en taalactiviteiten in HEMA-filialen. “De aanpak van laaggeletterdheid werkt alleen als het dichtbij mensen gebeurt en met de mensen zelf. De HEMA Foundation staat voor inclusiviteit en dat is iets waar ik me graag hard voor wil maken” aldus Prinses Laurentien. Begin juli volgt de eerste voorleesmiddag bij HEMA-filialen door heel Nederland.

Design inzetten voor de maatschappij
Design heeft een enorme potentie om oplossingen te bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Daarom stimuleert HEMA Foundation inclusive design: ideeën die drempels voor mensen wegnemen zodat iedereen actief mee kan doen aan het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan bestek voor slechtzienden waarbij je aan het heft kan voelen of je een mes, vork of lepel vasthebt zonder je handen te bezeren of vies te maken. HEMA Foundation biedt een open platform voor jonge designers, academies, experts, bedrijven en stichtingen om samen te werken en te experimenteren. Daarnaast organiseert de foundation symposia, expertsessies en jaarlijks een inclusive design contest voor jong talent. De beste designers krijgen een podium voor hun idee, coaching en (financiële) ondersteuning om hun idee verder ontwikkelen. Zo stimuleert HEMA Foundation jonge ontwerpers om van hun maatschappelijk georiënteerd ontwerp, een succes te maken.

Kijk voor meer informatie op https://www.hema-foundation.org/

Source: HEMA lanceert de ‘HEMA Foundation’
9
Onderzoek JBL&G: 'Zorgen om verharding en traagheid bij verzekeraars’

Het onderzoek dat minister Dekker van Rechtsbescherming laat uitvoeren naar vertraging bij langlopende letselschadezaken, komt wat veel letselschadekantoren betreft niks te vroeg. Zij klagen al jaren over verzekeraars die zaken zo lang mogelijk rekken. Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht in Amsterdam deed er een eigen onderzoek naar: achterstanden, personeelsgebrek, vertragingstactieken en verharde opstellingen bij verzekeraars voerden de boventoon.

Op verzoek van minister Dekker en het Verbond van Verzekeraars laat De Letselschade Raad onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar langlopende letselschades, maakte de minister deze week bekend. Centraal daarin staat de vraag wat de oorzaken zijn van de vertraagde afhandeling, en op welke manier die oorzaken kunnen worden aangepakt. Het onderzoek begint deze zomer.

Steffy Roos du Maine, eigenaresse van JBL&G in Amsterdam, heeft wel een idee wat eruit gaat komen: “Onze juristen merkten al eerder dat de houding van veel verzekeraars steeds verder verhardt in letselschadezaken, en dat zaken steeds langer duren. Ze hebben volgens ons grote moeite goede mensen aan te nemen. Ze kampen vrijwel allemaal met onderbezetting, waardoor de wachttijden steeds langer worden. We hebben wel eens meegemaakt dat bij één verzekeraar de achterstand zo groot was, dat ze niet eens meer de telefoon opnamen. Die kon je alleen nog per mail benaderen.”

Slachtoffers van verkeersongelukken, medische fouten, bedrijfsongevallen, hondenbeten en andere tegenspoed waarbij letsel wordt opgelopen: ze zijn door de bank genomen allemaal niet erg tevreden over verzekeraars. De manier waarop die met hun letselschadezaken omgaan, verdient gemiddeld niet meer dan een mager vijfje.

Dit blijkt uit de enquête die JBL&G onder de eigen cliënten heeft gehouden. De afgelopen maanden ondervroeg het kantoor in totaal 175 cliënten. Zij konden daarbij cijfers toekennen aan de manier waarop verzekeraars van de tegenpartij met de zaken omsprongen. De verzekeraars kwamen in de totaalscore niet hoger dan een gemiddelde van 5,02.

Personeelsgebrek bij verzekeraars mag één oorzaak zijn van de lange doorlooptijden van letselschadezaken, de deelnemers aan het onderzoek wisten er nog wel een paar te noemen: ‘Alles gaat allemaal supertraag’, ‘hun werk was echt bar slecht’, ‘de verzekeraar was erg laks’, ‘verzekeraars doen altijd moeilijk’, ‘ze moeten slachtoffers meer vertrouwen en niet alles in twijfel trekken’.

Du Maine vat het als volgt samen: “Ze reageren ontzettend langzaam en traineren de zaak vervolgens zo lang mogelijk. De verzekeraars zijn tegenwoordig zo paranoia over mogelijke fraude, dat ze voor de simpelste dingen nog bewijzen willen hebben. Bonnetjes voor een pakje paracetamol, een proces-verbaal terwijl de veroorzaker op het schadeformulier allang heeft aangegeven fout te zitten. En als je zo’n verzekeraar op de lange wachttijden aanspreekt, breekt helemaal de hel los: één grote verzekeraar heeft ons laten weten dat ze al onze stukken, bij elk herinneringsmailtje dat we standaard sturen, expres weer onderop de stapel leggen.”

Hoe langer een zaak voortsleept, hoe duurder die vaak uitvalt voor verzekeraars. Bij een zaak waarin de aansprakelijkheid erkend is, moeten ze volgens de wet ook de werkzaamheden van de belangenbehartigers van de slachtoffers betalen. Hoe meer tijd die aan de zaak kwijt zijn, hoe hoger de uiteindelijke rekening voor de verzekeraars. Het enige ‘voordeel’ dat verzekeringsmaatschappijen mogelijk kunnen behalen met hun vertragingstactiek, is dat letselschadeslachtoffers afhaken of genoegen nemen met een lagere uitkering, alleen maar om van de slepende zaak af te zijn. Du Maine: “Daar speculeren ze op: dat mensen liever nú vijfduizend euro willen, dan een ton over een jaar. Maar dat is toch niet hoe we in Nederland met letselschadeslachtoffers om zouden moeten gaan?”

Naar aanleiding van het eigen onderzoek gaat JBL&G binnenkort al met een aantal verzekeraars om tafel om te praten over knelpunten en mogelijke verbeteringen. 

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht kwam landelijk in het nieuws met het eerste slachtoffer van de aardbevingen in Groningen, vuurwerk in het oog en valpartijen in de Ziggo Dome, schimmelhuizenproblematiek, verplichte WA-verzekering voor hondenbezitters, en mishandeling van buschauffeurs. JBL&G werkt louter voor slachtoffers.

Foto: Steffy Roos du Maine, eigenaresse van JBL&G. Foto: Marcel Jurian de Jong

Source: Onderzoek JBL&G: 'Zorgen om verharding en traagheid bij verzekeraars’
10
Feestdagen en ontspanning / Liever een week geen seks dan dag geen water [RECHTENVRIJE VIDEO]
« Last post by Martin on June 28, 2018, 12:33:01 PM »
Liever een week geen seks dan dag geen water [RECHTENVRIJE VIDEO]

Voor de Nederlander is alleen liefde meer waard dan water

GROHE voert onafhankelijk onderzoek uit naar de waarde van water

Zoetermeer, 28 juni 2018 - Nederlanders houden van water. Onder de douche en bij het drinken van een glas koud water genieten we er het meest van. Onderzoek door marktonderzoekbureau Kien*, in opdracht van GROHE, specialist op het gebied van wateroplossingen en -innovaties naar de waarde van water toont deze en meer opmerkelijke feiten en weetjes. Zo blijkt dat onze liefde voor water zo groot is dat we liever een week geen TV kijken of social media gebruiken dan een week niet douchen (76%). Ook laten we eerder onze kop koffie of thee staan dan dat we geen water drinken (65%). Een week zonder seks verkiezen we boven één dag geen water kunnen drinken (59%), hoewel dit laatste opvallend genoeg alleen geldt voor vrouwen. Kijkend naar de waarde van water is het alleen de liefde die de waarde van water overstijgt.

Watervoorjou.nl

GROHE gaf opdracht het onafhankelijke en representatieve onderzoek onder ruim 1000 respondenten uit te voeren in het kader van hun nieuwe campagne ‘Wat betekent water voor jou?’.   Hiermee willen ze iedereen inspireren en motiveren zich bewust te worden van de waarde van water. Via een campagnevideo, het platform watervoorjou.nl, een abricampagne en een social mediacampagne roept GROHE het publiek op te delen wat voor hen de waarde van water is. Olympisch zeilkampioene Marit Bouwmeester, ambassadrice van de campagne en surfkampioen Kaspar Hamminga roepen daarnaast op hun sociale kanalen volgers op hun waarde van water te delen.

Rogier van Dis, Algemeen Directeur van GROHE: ”Wij zijn al jaren geïnspireerd door water. Daarom ondersteunen wij hét waterevenement van de wereld en presenteren hier onze nieuwe campagne. Water speelt een grote rol in ons leven. We gebruiken en genieten er elke dag van zonder er echt bij stil te staan. Met ‘Wat betekent water voor jou?’ willen wij hier op een positieve manier aandacht voor vragen.”

Niets lekkerder dan koud glas water

‘De beste dorstlesser’ (87%) en ‘reinigend’ (71%) zijn de meest genoemde positieve associaties bij water. In geval van dorst is er dan ook niets lekkerder dan een koud glas water, aldus de ondervraagden (80%). ‘Ontspanning’ wordt eveneens positief geassocieerd met water (41%). Minder positieve associaties zijn de verwoestende werking, bijvoorbeeld bij overstromingen en tsunami’s (70%) en de stijgende zeespiegel (42%). Daarnaast hebben de respondenten ook niets op met de geur van natte hond; jongeren onder de dertig zijn daar zelfs aanmerkelijk gevoeliger voor (45% vs. 33%) dan de oudere ondervraagden.

Genieten van water: samen onder de douche

Voor tweederde van de Nederlanders staat thuis onder de douche of in bad bovenaan in de top drie van genietmomenten met water. Het drinken van een glas koud water (57%) en aan het water zitten (43%) volgen op de tweede en derde plek. Een opwindend aspect van douche of bad is als je er sámen van geniet; dat laat de harten sneller kloppen bij 42% van de respondenten. Datzelfde effect heeft een ruige zee tijdens een strandwandeling bij windkracht tien op 37% van de ondervraagden. Interessant gegeven: voor mensen met jonge kinderen is spelen van kinderen in en om het water het belangrijkste genietmoment met water (70%).

Liever water dan…

Acht op de tien Nederlanders zien water als hun eerste levensbehoefte, al geldt dit opvallend genoeg voor jongeren onder de 30 in mindere mate (75% vs. 85%). Gevraagd naar voorkeuren in vergelijking met water zijn er opmerkelijke uitkomsten. De grote meerderheid (66%) verkiest een vakantie aan zee boven een stedentrip. Nederlanders geven de voorkeur aan zwemmen (83%) boven schaatsen, maar zouden ze voor de keuze staan nooit meer te kunnen sporten of spelen in of op het water, versus het gemak van schoon water uit de kraan, dan kiest twee derde (66%) voor het laatste.

Alleen liefde meer waard dan water

De waarde van water komt het beste tot uiting in het belang van schoon (drink)water. Dat besef is het grootst wanneer men in het buitenland het water uit de kraan niet kan drinken (61%) en als er thuis tijdelijk even geen water uit de kraan komt (49%). 63% vindt dat iedereen toegang zou moeten hebben tot schoon drinkwater.  Alleen liefde is volgens de respondenten meer waard dan water (45% vindt dat meer waard dan water), blijkt verrassend uit het onderzoek. Rijkdom, een leuke baan, lekker eten, een vakantie of benzine, geen van allen is volgens de Nederlander meer waard dan water.

Waterbesparing door innovaties

Aangezien innovaties ons kunnen helpen bewuster om te gaan met water, is tijdens het onderzoek ook gevraagd naar innovatiebehoefte van ondervraagden. Waterbesparing is de belangrijkste reden om gebruik te maken van (digitale) innovaties (56%). Andere redenen om innovaties te omarmen zijn kostenbesparing (50%) en de eigen gezondheid (45%). Opvallend is het verschil tussen mensen onder de 40 en 60-plussers, de laatste groep vindt kostenbesparing minder relevant (55% vs. 40%).

Acht op de tien respondenten geeft aan (waarschijnlijk) gebruik te maken van een tool die alarmeert wanneer een leiding lekt. Dat geldt ook voor een tool die stimuleert om meer water te drinken (62%) en een digitale hulp waarmee je snel en makkelijk inzicht in je watergebruik krijgt via smartphone of tablet (55%). Vrouwen lijken wat bewuster met waterbesparing om te gaan; iets meer dan de helft (51%) zal wellicht een tool gebruiken die waarschuwt bij (te) lang douchen, tegenover 40% van de mannen.

Tijdens de finishweek van de Volvo Ocean Race kunnen bezoekers kennis maken met de nieuwste innovaties in de GROHE truck.

* Dit onderzoek is verricht door Panelwizard onder 1065 Nederlanders van 16 jaar en ouder.

- Einde bericht -

 

Over GROHE

GROHE is ‘s werelds leidende leverancier van sanitaire producten, toegewijd aan het leveren van innovatieve producten op het gebied van water. Als internationaal merk streeft GROHE al decennia lang naar het leveren van de ‘Pure Freude an Wasser’ aan zijn klanten door middel van de merkwaarden: technologie, kwaliteit, design en duurzaamheid. Met de bouwkundige-, innovatie- en ontwerpactiviteiten stevig verankerd in Duitsland, dragen de producten van GROHE het keurmerk ‘Made in Germany’, als bekrachtiging van het vertrouwen van klanten in het merk. Ook maken alle locaties van het GROHE productienetwerk gebruik van uiterst nauwkeurige productietechnieken, in lijn met de consequent hoge GROHE standaard. Zo garandeert het merk dat alle producten voldoen aan de scherpste eisen wat betreft vakmanschap en functionaliteit.

In de afgelopen tien jaar heeft GROHE meer dan 280 design- en innovatieprijzen mogen ontvangen en belandde het in de top als één van de ‘meest duurzame grote merken van Duitsland’. Wereldwijd zijn talrijke spraakmakende projecten uitgerust met GROHE-producten. Dit getuigt van de voorkeur van architecten, ontwerpers en ontwikkelaars voor het merk. GROHE maakt deel uit van de LIXIL Group Corporation, een beursgenoteerde onderneming aan de Tokyo Stock Exchange. LIXIL is de wereldwijde marktleider in de sanitairindustrie en beheert een breed portfolio van bekende huishoudelijke merken waaronder GROHE, American Standard en INAX. Daarnaast is LIXIL de toonaangevende leverancier van woningbouw- en bouw materialen, producten en diensten in Japan.

Over LIXIL Corporation

LIXIL is wereldwijd marktleider op het gebied van woningbouw en bouwindustrie. Het unieke portfolio varieert van revolutionaire technologieën met betrekking tot wateroplossingen tot een volledige reeks producten en diensten voor huizen en grote architectonische projecten. Met kernpunten in water-, keuken-, woningbouw- en bouwtechnologieën, zijn onze merken als LIXIL, INAX, GROHE, American Standard en Permasteelisa marktleiders in de industrieën en regio's waarin ze opereren. LIXIL is actief in meer dan 150 landen en heeft meer dan 70.000 medewerkers, waarbij functionaliteit, kwaliteit en design samengebracht worden om het leven van mensen beter en aangenamer te maken - waar dan ook. Meer informatie op www.lixil.com, facebook.com/lixilgroup en www.linkedin.com/company/lixil-group.

Het gemonteerde videopersbericht is hier te vinden:

Bekijken/Embedden: https://youtu.be/UlK5g-NKHGA

Downloaden: https://we.tl/QtMCflilfk

Het ruwe HD beeldmateriaal is eenvoudig van de volgende ftp-server te downloaden:

· Gebruik de link Videodistribution.anp.nl in uw FTP-programma, of ga naar ftp://videodistribution.anp.nl in uw browser

· Login: anpinopdracht

· Pass: anpinopdracht

* Op het aangeboden videomateriaal berust copyright van ANP Pers Support. Het videomateriaal mag gratis en rechtenvrij worden geplaatst, gemonteerd en uitgezonden voor redactionele doeleinden in de context van dit onderwerp, zonder verplichte vermelding van de bron ANP Pers Support.

Source: Liever een week geen seks dan dag geen water [RECHTENVRIJE VIDEO]
Pages: [1] 2 3 ... 10

Recent Posts

Senioren waken juist in de zomer over de buurt by Martin
July 19, 2018, 03:03:03 PM

Aankomst nieuwe grasmat Johan Cruijff ArenA by Martin
July 18, 2018, 01:10:18 PM

World Dog Show Amsterdam 2018 breekt records by Martin
July 17, 2018, 06:03:02 PM

NVM-mondhygiënisten steunt besluit ministerraad by Martin
July 07, 2018, 02:03:02 AM

Nederlanders zien op tegen vieze toiletten en files onderweg by Martin
July 05, 2018, 06:33:01 PM

Reflectie nodig over gebruik medische expertsystemen by Martin
July 04, 2018, 11:03:01 PM

Olive Oils from Spain lanceert de 'Olive Oil World Tour', een nieuwe, wereldwijde promotiestrategie in samenwerking met de Europese Unie by Martin
July 02, 2018, 12:33:00 PM

HEMA lanceert de ‘HEMA Foundation’ by Martin
June 29, 2018, 01:55:48 PM

Onderzoek JBL&G: 'Zorgen om verharding en traagheid bij verzekeraars’ by Martin
June 28, 2018, 07:01:26 PM

Liever een week geen seks dan dag geen water [RECHTENVRIJE VIDEO] by Martin
June 28, 2018, 12:33:01 PM

Ontwerpprijsvraag WHO CARES krijgt vervolg met Community Of Practice by redactie
June 27, 2018, 12:33:03 PM

‘Zelfredzaamheid’ geen excuus om mensenrechten te verwaarlozen by Martin
June 14, 2018, 01:18:35 PM

Raad van Beheer reageert op GroenLinks omtrent World Dog Show 2018 by Martin
June 13, 2018, 06:03:04 PM

Kapotte camera’s in bus: belager chauffeur nog vrij by Martin
June 12, 2018, 10:03:05 AM

Technologie krijgt een steeds centralere rol in het onderwijs by Martin
June 12, 2018, 10:03:04 AM

Justine Huffmeijer algemeen directeur Wendy Multimedia by Martin
June 06, 2018, 01:33:02 AM

Vera Bergkamp (D66) opent tentoonstelling Vrouwen en Cannabis by Martin
June 05, 2018, 07:18:03 PM

Meer kansen voor jongeren: Verhoog jeugdhulpplicht naar 21 jaar by redactie
June 05, 2018, 01:03:04 PM

Vera Bergkamp (D66) opent tentoonstelling Vrouwen en Cannabis by Martin
June 05, 2018, 01:03:04 PM

Promotie Alex Rutten: De rol van Ritter bij het opvoeden van het volk by Martin
June 04, 2018, 11:03:03 AM

Olijfolieproducenten uit Spanje en de Europese Unie lanceren 'Olive Oil World Tour', een nieuwe wereldwijde promotiestrategie by Martin
May 31, 2018, 11:03:03 AM

Hooikoortspatiënten hebben baat bij probiotica by Martin
May 24, 2018, 11:03:04 AM

House of Digital speelt in op groeiend tekort binnen de ICT by Martin
May 23, 2018, 10:03:04 PM

Re: Verwijderen persoonsgegevens op verzoek by admin
May 23, 2018, 09:39:55 PM

Franse rapporteur Europees Parlement Dantin bezoekt drinkwatersector by Martin
May 23, 2018, 03:33:04 PM

William Cortvriendt nieuwe voorzitter Stichting Bewegen zonder Pijn by Martin
May 17, 2018, 07:33:03 PM

Arnhem krijgt eerste Sportburgemeester van Nederland by Martin
May 16, 2018, 11:33:04 AM

Vivera neemt plantaardige biefstuk als eerste ter wereld in productie by Martin
May 14, 2018, 03:03:05 PM

Hokjesdenken speelt burger nog altijd parten bij toegang tot zorg by redactie
May 14, 2018, 09:03:04 AM

Vivera neemt plantaardige biefstuk als eerste ter wereld in productie by Martin
May 14, 2018, 09:03:04 AM

Powered by EzPortal